../albums/home/home-d7ee39c4bcb5344d83d97a3b09a8dd2c.png../albums/home/home-c978ee97065aca25edf0491aef55f337.png../albums/home/home-aadc571bb475805f2aca7007dd2456aa.png

Diensten

sanitair  verwarming  warmtepompen  koeling  airco & ventilatie  domotica  verhuurdienst

Sanitair: steeds meer in het teken van strak design

Derolic volgt niet alleen de technische ontwikkelingen op de voet, maar ook de trends die voor verwarming en sanitair steeds belangrijker worden. De tijd is voorbij dat zowat alle badkamers er met hun roze of blauwe faïencetegels ongeveer hetzelfde uitzagen. Tegenwoordig gaat steeds meer aandacht naar strak design met onder meer composiet plaatmateriaal, grote kuipen, originele wandkranen, waterbestendige panelen en indirecte verlichting. Toch hoeft een luxueuze look niet noodzakelijk duur te zijn, want het is ook mogelijk om voor wanden te kiezen die dan in de trendkleur van het moment geverfd kunnen worden en voor accessoires die goedkoop vervangen kunnen worden. Van al deze trends zijn de badkamerspecialisten van Derolic perfect op de hoogte. Om van uw badkamer een echte eyecatcher te maken, moet u beslist bij hen te rade gaan. Hun adviezen combineren tijdloos en trendy en zorgen ervoor dat een strakke aflijning en een functioneel gebruik hand in hand gaan. 

Verwarming: steeds milieuvriendelijker en zuiniger

De verwarmingssector zit al enkele jaren in een trend naar milieuvriendelijker en zuiniger verwarmen. Voor een leek is het echter steeds moeilijker om door de bomen het bos nog te zien. Derolic weet echter perfect hoe de stand van zaken in de verwarmingstechniek is en in welke richting die evolueert. Het OPTIMAZ-label bij stookolieketels en het HR-TOP-label voor aardgasketels houden voor hen geen enkel geheim in. Maar Derolic is net zo goed een specialist in systemen die het mogelijk maken om met lagere watertemperaturen toch de gevraagde warmte af te geven, bijvoorbeeld via vloerverwarming, de keuze voor grotere radiatoren het gebruik van een temperatuurregeling die afhangt van het weer. Ook rond de condensatietechniek en de koppelingen naar alternatieve energiebronnen zoals zonneboilers kan Derolic interessante oplossingen aanreiken. Dankzij die koppelingen is het bijvoorbeeld mogelijk tot 60% van de energie voor de warmwaterproductie uit de zon te halen. Aangezien in appartementen meer dan 40% van het totale gasverbruik voortvloeit uit warmwaterverbruik, zorgt dat voor een enorme besparing.

Warmtepompen besparen 30% tot 60% op de energiefactuur

Derolic is de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot een grote specialist in warmtepompen. Zeker nu de brandstofprijzen blijven stijgen, zijn warmtepompen een uitstekend middel om te besparen op de energiekosten. Bovendien zijn ze heel milieuvriendelijk aangezien ze gebruik maken van warmtebronnen die in de natuur aanwezig zijn zoals de buitenlucht. De gewone, traditionele verwarmingssystemen halen hun energie volledig uit fossiele brandstoffen, een warmtepomp daarentegen onttrekt 70% tot 80% aan zijn omgevingen verbruikt dus veel minder energie. Daarnaast zijn warmtepompen ook onderhoudsvrij. Derolic adviseert u over welke warmtepomp u het best aankoopt, want dat hangt af van verschillende factoren zoals de omvang van de grondoppervlakte, de vraag of al dan niet een ondergrondse waterlaag aanwezig is en het vereiste vermogen.

Efficiënte koeling steeds belangrijker

Derolic is door zijn specialisatie in warmtepompen ook de aangewezen partner om advies te geven rond koeling. Want een bijkomend voordeel van de warmtepompen is dat ze ook voor een comfortabele koeling kunnen zorgen. Het resultaat daarvan is dat er hele jaar door een aangenaam binnenklimaat is in huis. Met een passieve koeling kunt u uw huis via de waterpomp en tegen een zeer lage prijs efficiënt koelen. Indien nodig is het mogelijk om ook actieve koeling te produceren door gebruik te maken van een compressor. Actieve koeling met een warmtepomp is door het lagere energieverbruik in ieder geval efficiënter dan een traditioneel aircosysteem.

Betere isolatie zorgt voor gotere nood aan ventilatie 

De milieubewuste tendens om woningen zorgvuldig te isoleren en luchtdicht te maken om zo warmte en energie te besparen, doet tegelijk de behoefte ontstaan om diezelfde woningen voldoende te ventileren. Door de verbeterde bouwmaterialen, dubbelglas en de strikte isolatienormen worden vandaag kierdichte woningen gebouwd. En dat maakt ventileren noodzakelijk. De warmte, maar ook de vervuilde lucht aanwezig in uw woning, worden immers stevig binnen gehouden. Terwijl voorheen net dankzij die kleine spleten en openingen in muren of daken een natuurlijk ventilatieproces ontstond dat verse lucht aanvoerde en vervuilde lucht afvoerde. Voor elke woning biedt Derolic advies rond de meest geschikte ventilatie. Derolic zoekt samen met u de beste oplossing en biedt ventilatiegroepen aan uit verscheidene, kwalitatieve merken.

Domotica: regel alles voor je huis vanop afstand

Omdat Derolic alle vernieuwingen op de voet volgt, kan het bedrijf zich ook profileren als uw specialist in domotica: het automatiseren van een woning met behulp van elektronica. Niet alleen de verlichting, maar alle toestellen die elektrisch gestuurd worden: verwarming, alarmsystemen, communicatie, rolluiken, hekkens en garagepoorten. Derolic adviseert het gebruik van flexibele domotica-installaties, die de gebruiker in staat stellen om zelf de basisfuncties te wijzigen. De ervaring leert immers dat gebruikers bij het uitdenken van een installatie moeilijk kunnen inschatten welke bedieningsfuncties ze waar willen hebben. Slechts na enkele weken of maanden wordt helemaal duidelijk waar welke bedieningstoetsen moeten staan. Met het advies van Derolic werkt domotica echt comfortverhogend.

Verhuurdienst

Derolic biedt u ook de mogelijkheid om zelf volledig de controle behouden over de temperatuur en de ventilatie. Dat levert u grote voordelen op en hoeft niet veel te kosten. U kunt immers de toestellen huren betaalt dus geen hoge aanschaf- en onderhoudskosten. U krijgt bovendien gratis advies en kunt rekenen op een snelle en deskundige ondersteuning bij eventuele storingen. Kortom, Derolic neemt u alle zorgen uit handen.